Atelier en workshops

Doen waar je blij van wordt

Bij alle dingen die we doen in ons leven blijken de natuur, bezig zijn, schoonheid en relaties een belangrijke rol te spelen. Het maakt ons blij.


Rust en ontspanning vinden tijdens een dagje of een halve dag er even helemaal uit zijn. Een moment voor jou alleen. Weg van de dagelijkse beslommeringen en weg van de druk van het moeten. Nu even niks. Alleen maar genieten van het moment.


We organiseren creatieve workshops op het gebied van intuïtief schilderen/tekenen, fotografie, keramiek en bloemsierkunst. Niets is fout. Juist de spontaniteit is uitdagend en de verrassingen die ontstaan zijn inspirerend. Het beleven staat centraal. We werken ook met gastdocenten.


Ook kun je deelnemen aan het open atelier. Dit is op vaste dagen en tijden. Wilma is dan zelf aan het werk en is beschikbaar om je creativiteit te laten groeien. Samen is zo veel leuker dan alleen. In het atelier liggen verschillende materialen en voorbeelden ter inspiratie. Je eigen materialen meenemen is prima. De kosten voor een halve dag is €15, – + gebruikte materialen. Inclusief koffie en thee. Maximaal 6 personen.


Bij mooi weer maken we ook gebruik van het terras, de loungehoek en de bloementuin. Daar is altijd iets te zien, te horen en te ruiken. Een weldaad voor je zintuigen. Er staan meerdere zitjes waar je gebruik van kan maken.


Koffie en thee is altijd aanwezig en een workshop van 1 dag is inclusief een lunch. We sluiten die dag af met een hapje en een drankje. Echt een dagje er helemaal uit zijn.


In de kalender kun je zien wat het aanbod is en waar nog ruimte is om je voor aan te melden (onder constructie).


De tijden en prijzen staan vermeld.


Wil je gewoon eens rondkijken in het atelier en in onze tuin dan kan dat ook. Het bord bij de voordeur geeft aan of we open zijn. Of maak een afspraak.


NB: parkeren kun je het beste op de Brink.

Open atelier en workshops in oktober 2023

maandagdinsdagwoensdagdonderdagvrijdagzaterdagzondag
25 september 2023
26 september 2023
27 september 2023
28 september 2023
29 september 2023
30 september 2023
1 oktober 2023
2 oktober 2023
3 oktober 2023
4 oktober 2023
5 oktober 2023
6 oktober 2023
7 oktober 2023
8 oktober 2023
9 oktober 2023
10 oktober 2023
11 oktober 2023
12 oktober 2023
13 oktober 2023
14 oktober 2023
15 oktober 2023
16 oktober 2023
17 oktober 2023
18 oktober 2023
19 oktober 2023(1 evenement)

10:00: Workshop Polyvagaal theorie in de praktijk


19 oktober 2023

Kramp in de kaken, hersenmist, moe, overprikkeld zijn of een kort lontje hebben. Zomaar wat signalen die duiden op stress die je vaak bij je klanten ziet. Ben jij een professional die werkt met gestresste, nerveuze of getraumatiseerde mensen?

Dan is deze praktische workshop voor jou!

Je weet dat vooral praten over het probleem en analyseren waar de klachten vandaan komen niet werkt. Je kunt je patiënten of klanten nog beter helpen door hen te laten ervaren hoe het zenuwstelsel werkt. De polyvagaal theorie helpt om inzicht te geven.

De polyvagaal theorie werd beschreven door Stephen Porges en is verder praktisch uitgewerkt door Deb Dana. De theorie geeft bruikbare inzichten en praktische tools om mensen te leren zichzelf weer veilig te voelen. Als je je veilig voelt, kun je verbinden, leren, spelen en gelukkig zijn.

Als jij als coach, therapeut of hulpverlener kennis hebt van de polyvagaal theorie, kun je de praktische tools dagelijks inzetten. Zowel voor jezelf als voor je cliënten.

Wil jij meer weten over de polyvagaal theorie en de rol van de nervus vagus? De polyvagaal theorie legt uit hoe ons autonome zenuwstelsel en de nervus vagus werken. Het zenuwstelsel scant de omgeving voortdurend op signalen van veiligheid en gevaar.

Is het veilig? Dan kunnen we leren, communiceren en de verbinding aangaan.
Is het niet veilig? Dan worden overlevingspatronen geactiveerd: Fight, Flight, Freeze of Fawn.

Met de polyvagaal theorie leer je herkennen in welke toestand jouw eigen zenuwstelsel verkeert en wat er nodig is om je weer veilig en verbonden te voelen. Met jezelf en met de ander. Je leert hoe je je eigen neurologisch systeem in kan zetten ten behoeve van jezelf en de ander.

Als je dit aan je cliënten meegeeft heb je een enorme meerwaarde als professional.

Grip op je zenuwstelsel

Wij hebben zelf ervaren wat de praktische oefeningen met ons doen. Ze zijn zo simpel, je hebt er geen extra hulpmiddelen voor nodig. Zo kun je er direct na de workshop al mee aan het werk.

Je leert mensen zelf de signalen van stress te herkennen en hoe zich die bij hen uiten. Je krijgt eenvoudige tools en oefeningen waardoor je klanten hun zenuwstelsel zelf kunnen kalmeren of juist activeren. Zo krijgen zij grip op hun zenuwstelsel.

Herstel en regulatie kan alleen plaatsvinden als je zelf goed gereguleerd bent. Dat is een voorwaarde voor het begeleiden van de ander. Mensen voelen elkaars stress en rust en reageren op elkaar. Stemmingen zijn daardoor “besmettelijk”. Dit noemt Stephen Porges co-regulatie. Een stressreactie gaat op deze manier aan of weer uit. Dit is een belangrijk gegeven en met deze kennis kun je dus bewuster invloed hebben op jezelf én de ander. De nervus vagus (zwevende zenuw) speelt hierin de belangrijkste rol.

We gaan aan de slag met de termen ventraal, sympathisch, dorsaal, neuroceptie en het misverstand, sociale betrokkenheidssysteem, hiërarchie. Dit gaan we praktisch uitdiepen en ervaren. Je zult veel gaan herkennen waarvan je je eerder nog niet bewust was.

Locatie:

InnGhestre
Oudemolenseweg 13
9466 PB Gasteren
Kosten:

€ 225,00 (voor bedrijven is dit exclusief BTW)

Dit is inclusief eenvoudige lunch, koffie, thee, versnaperingen en een uitgebreide hand-out.
Trainers:

Wilma Dijk is verpleegkundige somatiek en ouderenzorg, familiemediator, stiefcoach en trainer. Wilma heeft veel studie gedaan naar de invloed van chronische stress op gedrag en communicatie. Daarnaast heeft ze als verpleegkundige veel praktische ervaring opgedaan met onvoorspelbaar of agressief gedrag en de effecten daarvan op gezondheid en ziekte. Ze volgde o.a. online classes bij Stephen Porges en live training bij Deb Dana. www.natuurlijklerenleven.nl

Anita Schelling is NLP Trainer & Coach. Zij combineert NLP met geweldloze communicatie en systemisch werk. Leren herkennen wat je triggers zijn en jezelf kunnen kalmeren is nodig om goed te kunnen verbinden.

Voor deze workshop bundelen wij onze kennis en ervaring.

Er is plek voor maximaal acht deelnemers.

Veilig en verbonden

Je zult tijdens deze workshop zelf ervaren hoe het werkt. De locatie ligt aan de rand van de Gasterense Duinen. We maken een wandeling en zullen ook buiten oefeningen doen. Neem dus vooral je wandelschoenen mee. De natuur is een fantastische manier om je zenuwstelsel te reguleren!

Klik voor interesse hierboven op de knop Aanmelden!

20 oktober 2023
21 oktober 2023
22 oktober 2023
23 oktober 2023
24 oktober 2023
25 oktober 2023
26 oktober 2023
27 oktober 2023
28 oktober 2023
29 oktober 2023
30 oktober 2023
31 oktober 2023
1 november 2023
2 november 2023
3 november 2023
4 november 2023
5 november 2023